Ananazz

Ananazz is een jongerenband uit Leeuwarden e.o. Als bandcoach leer ik de jongeren van Ananazz, in de middelbare school leeftijd, de timing van hippe blaasmuziek, uit het hoofd spelen, performen en improviseren. Ananazz speelt Afro, Funk, Balkan, Pop & Brass en elke vrijdagmiddag repeteren we in een oefenruimte van Podium Neushoorn in Leeuwarden. Ieder seizoen komen er nieuwe jongeren bij en verlaten de meeste, na het behalen van hun  school-diploma de band. De band speelde de afgelopen jaren o.a. in diverse theaterproducties, op het Fries Straatfestival, Serious Record, City Jazz, At the Watergate en Vers Festival. Sinds najaar 2015 is Ananazz onderdeel van de stichting Friejam.

 

Ananazz, het sappigste bandje van Friesland.
Info & boekingen:  kees.romers@gmail.com

Boys Squad

Elke week repeteer ik met de stoere Sneker jongens van Boys Squad op kunstencentrum Atrium. Alle bandleden volgen naast de wekelijkse bandrepetitie individueel of groepsles op hun eigen instrument, ook bij kunstencentrum Atrium in Sneek.

 

Young Atrium Jazz

Varend optreden in de grachten van Sneek, als pauze-act tussen 2 muziekoptredens op het podium.

 

 

Saxofoon ensemble 2018

Met diverse saxofoonstudenten straat optredens verzorgen oa tijdens de Sneekweek.

 

Admiraliteitsdagen 2018

Tijdens de admiraliteitsdagen met Night of the Praams vanuit de historische binnenstad van Dokkum. Met Syb van der Ploeg, Elske de Wall, Lee Towers, Tommy Christiaan in het Admiraliteitsdagen orkest o.l.v. Sjoek Nutma.
(foto podium Faber audiovisuals)

 

Vers! Festival 

Aanstormend muziektalent uit de regio en grote acts ontmoeten elkaar elk jaar op het VERS! Festival; de VERS!-masterclasses trekken ’s middags veel belangstellenden.  Kees Romers, programmadirecteur: “De combinatie van talent en toppers staat als een huis. VERS! bevestigt voor mij dan ook elk jaar weer, de waarde van instrumentaal muziekonderwijs.”
Artikel Leeuwarder Courant, februari 2018, door Jacob Haagsma: “VERS! in Sneek is al sinds zo’n vijf jaar een warm pleidooi voor muziekeducatie en spelplezier.”
“Jong tot piepjong talent, en gearriveerden waar die eerste categorie zich aan kan optrekken: ziedaar de sympathieke formule van festival VERS!”

 Foto: Vers Festival 2018

Aftermovie Vers Festival 2018

 

 

CD & album opnames

Inspelen saxofoonsolo’s in studio voor opnames.

Album Denisa Rivera, optreden Noarderwyn Omrop Fryslan

 

Europees Muziekfestival At The Watergate 2018

Tienduizenden bezoekers genoten in mei 2018 van het Europese Jeugdfestival At the Watergate waarbij op zestig podia in Sneek en omliggende plaatsen 1.000 optredens werden verzorgd. At the Watergate werd georganiseerd door Cultuur Kwartier Sneek. Niet alleen de deelnemers en hun begeleiders, maar ook de vele bezoekers waren lovend over de diversiteit en de kwaliteit van de muziek.