Ananazz

Ananazz is een jongerenband uit Leeuwarden e.o. In Ananazz leren jongeren in de middelbare school leeftijd de timing van hippe blaasmuziek, uit het hoofd spelen, performen en improviseren.

Ananazz speelt Afro, Funk, Balkan, Pop & Brass en elke vrijdagmiddag repeteren we in een oefenruimte van Podium Neushoorn in Leeuwarden. Ieder seizoen komen er nieuwe jongeren bij en verlaten de meeste, na het behalen van hun  school-diploma de band. Ananazz startte rond 2000 op het voormalig kunstencentrum Parnas als onderdeel van het fantastische Cirque Nouveau Project “Ithaka”.

De band speelde de afgelopen jaren o.a. in theaterproducties, op het Fries Straatfestival, Serious Record, City Jazz en Vers Festival. In 2016 trad Ananazz op tijdens het EYM Festival in het Spaanse San Sebastian. Januari 2018 speelt Ananazz mee als onderdeel van de promo-voorstelling “A wintertale at the Watergate” tijdens de officiële opening van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Sinds najaar 2015 is Ananazz onderdeel van de stichting Friejam.

Ananazz, het sappigste bandje van Friesland.
Info & boekingen:  kees.romers@gmail.com

Boys Squad

Elke week repeteer ik met de stoere Sneker jongens van Boys Squad op kunstencentrum Atrium. Alle bandleden volgen naast de wekelijkse bandrepetitie individueel of groepsles op hun eigen instrument, ook bij kunstencentrum Atrium in Sneek.

At The Watergate 

De dertiende editie van het European Youth Music Festival speelt zich af op verschillende locaties rondom de watersportstad Sneek, Friesland en heeft de toepasselijke naam ‘At the Watergate‘ gekregen. Als onderdeel van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 zal het festival de regionale cultuur, de Friese identiteit de ‘Mienskip’ promoten. ‘At the Watergate’ vindt plaats van 8 tot 12 mei 2018 in Sneek. Ruim 7.000 talentvolle jonge muzikanten uit heel Europa treden op. Naast 650 optredens op bijna 50 podia is er veel aandacht voor kunsteducatie, met een speciaal programma voor basisscholen en middelbare scholen. De workshops en repetities zullen plaatsvinden in Kunstencentrum Atrium, Poppodium Bolwerk en repetitielokalen van middelbare scholen in Sneek. De optredens voor publiek zijn in het Atrium en buiten, bij Bibliotheek Sneek en op podia op de Marktstraat, Kerkgracht en Oud Kerkhof. Muziekdocent Kees Romers: “Op basis van het type orkesten en bands dat uit Duitsland komt, kiezen we de te spelen composities. Ook koppelen we op basis daarvan dirigenten en bandleiders uit onze regio aan die uit Duitsland. Het is geweldig dat door dit pre-festival nog meer Atrium-leerlingen zich kunnen presenteren!”

Vers! Festival 

Aanstormend muziektalent uit de regio en grote acts ontmoeten elkaar elk jaar op het VERS! Festival. Tot na middernacht zijn er op zes podia meer dan dertig optredens. Zoals altijd is een flinke stapel swingende popbands uit de regio present, die worden gecoacht door docenten van Kunstencentrum Atrium. De VERS!-masterclasses trekken ’s middags veel belangstellenden.  “Daarom willen we combinatie van de festivaloptredens, masterclasses en workshops graag voortzetten”, aldus programmeur Kees Romers. “Honderden kinderen en jongeren uit Súdwest-Fryslân hebben ’s middags en ’s avonds geleerd, opgetreden en lol gemaakt. De combinatie van talent en toppers staat verder als een huis. VERS! bevestigt voor mij dan ook elk jaar weer, de waarde van instrumentaal muziekonderwijs.”

Artikel Leeuwarder Courant, februari 2018, door Jacob Haagsma:
“VERS! in Sneek is al sinds zo’n vijf jaar een warm pleidooi voor muziekeducatie en spelplezier.”
“Jong tot piepjong talent, en gearriveerden waar die eerste categorie zich aan kan optrekken: ziedaar de sympathieke formule van festival VERS!”

Foto: Vers Festival 2018

Aftermovie Vers Festival 2018

Inspelen CD opnames

Inspelen saxofoonsolo’s in studio voor opnames.