Biruta

Biruta mixt afro-funk, samba, soul en jazz tot een eigen Biruta geluid en  deze band improviseert er flink op los.

De band Biruta is in 2015 gestart als een afro-beat project geïnspireerd door Braziliaanse bands als Bixiga 70 en Aboyame Orchestra. Sinds het voorjaar 2017 maken zangeressen Ineke Dijkstra en Evelyn Andoah deel uit van Biruta en is de bandsound verder ontwikkeld tot cocktail van Afro-Funk, Samba, Soul en Jazz. Biruta speelt eigen nummers die samen geschreven worden.

De groovy ritmesectie bestaat uit: Jesse Bosman op drums, Sander Veldman op Percussie, Haico Postma bas en Marcello Roosenstein gitaar. De sound van Biruta wordt stevig gekleurd door de messcherpe blazers Maaike Boonstra op Trompet/Bugel, Jeroen Devilee op Trombone en Kees Romers op Saxofoon en Dwarsfluit.

Werelds Trio

Het Werelds Trio speelt “global-village deuntjes” en laat zich daarbij inspireren door de zigeuner-sound van de Balkan, Kaseko, Latin-Jazz, Pop en Funny Tunes.

Het “ongewassen” tenor-sax geluid van Kees Romers en de messcherpe accordeon van Jacob Sijtsma zorgen voor flitsende, meerstemmige thema’s en opzwepende soli. Bassist Wytze van der Meer pompt bastonen als heipalen. Het Werelds Trio staat als een huis en swingt als een……..tent.

wereldstrio